Evokids- Primele intalniri

  După cum v-am anunțat în articolul anterior, am lansat EvoKids și putem spune că a avut un mare succes în rândul elevilor de gimnaziu din liceul nostru. Spre entuziasmul noilor membri, am avut câte o întâlnire săptămânală cu aceștia, unde le-am prezentat tainele roboticii.

 Miercuri , 2 februarie:
 Prima întâlnire cu cei mici a fost plină de emoții, atât din partea noastră pentru că nu știam cum o să reacționeze când o să vadă cu ce ne ocupăm cu adevărat și ne gândeam că întâlnirile nu vor fi pe așteptările lor, cât si din partea lor, pentru că se aflau într- un loc necunoscut cu persoane străine care aveau să le vorbească ore în șir despre robotică.
  Am discutat cu aceștia despre ce înseamnă robotica și am început să le facem o mică introducere a lumii de care noi ne-am îndrăgostit. Încet, încet le-am vorbit despre electricitate și ce este aceasta. Dar în loc să fim noi profesorii, ei ne-au explicat în detaliu cum funcționează o baterie. Cele două ore petrecute alături de ei au trecut ca și cum ai pocni din degete, deja ne vedeam stabilind cu fiecare data urmatoarei întâlniri.

 Știați că?

 Electricitatea este un set de fenomene fizice asociate cu prezența și deplasarea sarcinilor electrice. Energia electrică produce o mare varietate de efecte bine-cunoscute, cum ar fi: fulgerul, electricitatea statică, inducția electromagnetică și curentul electric. În plus, energia electrică permite crearea și absorbția de radiații electromagnetice, cum ar fi undele radio. În domeniul energiei electrice, sarcina produce câmpuri electromagnetice care acționează asupra altor sarcini.

 Vineri, 4 februarie:
 La cea de-a doua întâlnire cu echipa EvoKids, emoțiile deja nu mai erau, iar copiii se simțeau ca acasă alături de noi. Robotica devenea un subiect din ce în ce mai interesant pentru ei și își doreau să le arătăm cât mai multe. Le-am prezentat noțiunile generale ale magnetismului și i-am lăsat pe ei să-și dea seama cum funcționează un magnet. Am rămas uimiți când unul dintre ei ne-a prezentat în detaliu cum funcționează un magnet și toți voiau să afle din ce în ce mai multe lucruri. Fericirea plutea în aer, iar noi deja devenisem o mare familie.

 Știați că?

 Magnetismul este unul dintre fenomenele care se manifestă prin forțe de atracție sau respingere între corpuri; forțele magnetice își au originea în mișcarea electronilor sau a altor particule cu sarcină electrică. Atunci când magnetismul este produs de sarcini electrice libere, de exemplu în curentul electric, în plasmă sau în fluxuri de particule încărcate electric, fenomenul se numește electromagnetism. Și electronii aflați în mișcare orbitală în atom produc magnetism; acesta este mai lesne de observat în magneții permanenți, de exemplu în mineralele naturale precum magnetitul (un oxid de fier, Fe3O4) sau în fier și unele aliaje ale sale (inclusiv o parte din oțeluri) care pot fi magnetizate. Magnetismul se manifestă și sub formă de lichide magnetice.